Geplaatst op zondag 22 september 2024 @ 10:44 door Totoro , 18 keer bekeken
De abrikozen geven een zoet en fruitig tintje aan dit rijstgerecht.
2 personen | meer dan 30 minuten | hoofdgerecht | 595 kcal
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- ¼ theelepel chilipoeder
- ½ eetlepel citroensap
- 150 gram varkenspoelet (nasivlees)
- 6 gedroogde abrikozen
- 1 ui
- 400 gram sperziebonen
- 2 eetlepels olie
- 150 gram zilvervliesrijst
Bereiding
- Pel de knoflook en pers uit boven een kom.
- Maak een marinade van de chilipoeder, uitgeperste knoflook en citroensap.
- Schep het varkensvlees erdoor en laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
- Snijd de abrikozen in reepjes.
- Maak de ui en de sperziebonen schoon. Snijd de ui klein en breek de sperziebonen eenmaal.
- Fruit de ui in de helft van de olie glazig.
- Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen. Giet er zoveel water bij tot de rijst 2 centimeter onder water staat. Roer de abrikozen erdoor. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Kook de sperziebonen in 10 minuten in weinig water gaar.
- Verwarm de rest van de olie en bak hierin het gemarineerde vlees in 5 minuten gaar en bruin. Meng alles door de rijst.
bron: voedingscentrum
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.