Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 22 september 2024 @ 10:44 door Totoro , 18 keer bekeken

Rijst met pittige vleesreepje…

De abrikozen geven een zoet en fruitig tintje aan dit rijstgerecht.

2 personen | meer dan 30 minuten | hoofdgerecht | 595 kcal

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • ½ eetlepel citroensap
  • 150 gram varkenspoelet (nasivlees)
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 1 ui 
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram zilvervliesrijst

Bereiding

  1. Pel de knoflook en pers uit boven een kom.
  2. Maak een marinade van de chilipoeder, uitgeperste knoflook en citroensap.
  3. Schep het varkensvlees erdoor en laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
  4. Snijd de abrikozen in reepjes.
  5. Maak de ui en de sperziebonen schoon. Snijd de ui klein en breek de sperziebonen eenmaal.
  6. Fruit de ui in de helft van de olie glazig.
  7. Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen. Giet er zoveel water bij tot de rijst 2 centimeter onder water staat. Roer de abrikozen erdoor. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  8. Kook de sperziebonen in 10 minuten in weinig water gaar.
  9. Verwarm de rest van de olie en bak hierin het gemarineerde vlees in 5 minuten gaar en bruin. Meng alles door de rijst.

bron: voedingscentrum 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.