Geplaatst op woensdag 27 maart 2024 @ 11:45 door Totoro , 49 keer bekeken
Arabische sperzieboontjes
De tomatensaus heeft een kruidige smaak door het laurierblad, de peper en de verse koriander.
2 personen | meer dan 30 minuten | hoofdgerecht | 580 kcal
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram sperziebonen
- 3 rijpe tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 laurierblad
- 1 schijf citroen
- peper
- 150 gram zilvervliesrijst
- 6 takjes koriander
- 150 gram mager rundergehakt
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, breek de sperziebonen eenmaal en snijd de tomaten in parten.
- Fruit 3/4 van de ui en de knoflook in de olie.
- Voeg de tomaten, het laurierblad, de schijf citroen en royaal peper toe. Smoor de tomaten in 15 minuten tot een saus.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de koriander. Knip de steeltjes klein en houd de blaadjes apart.
- Maak het gehakt aan met de rest van de ui, koriandersteeltjes en peper. Vorm er kleine balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin.
- Voeg de sperziebonen toe aan de tomatensaus en stoof dit in ca. 10 minuten gaar.
- Verwijder het laurierblad en strooi er klein geknipte korianderblaadjes over.
- Serveer de rijst en gehaktballetjes erbij.
Voedingscentrum
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.