Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 10 maart 2024 @ 11:14 door Totoro , 90 keer bekeken

Szechuan Peppercorn Chicken S…

Voorbereiding 30 min. 
Kooktijd 30 min.
4 Personen

 

1 kopje langkorrelige witte rijst
2 eetlepels rijstazijn
1½ eetlepel zoutarme sojasaus
2 theelepels verpakte bruine suiker
1 theelepel maïzena
Kosher zout
1½ pond kippendijen, zonder bot en zonder vel, bijgesneden en in stukken van 2,5 cm gesneden
1 groot teentje knoflook, geperst
2 theelepels geraspte verse gember
2 eetlepels olijfolie, verdeeld
2 paprika's (rood en oranje), in stukjes van 1,5 cm gesneden
1 theelepel Szechuan peperkorrels, grof gemalen
1 tot 2 rode chilipepers, in kleine stukjes gesneden
4 bosuitjes, witte en lichtgroene delen van 2 in stukjes van 2 cm, witte en lichtgroene delen gescheiden van donkergroene delen, en de resterende 2 in dunne plakjes gesneden

 

Bereiding

1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop in een kleine kom de azijn, sojasaus en bruine suiker door elkaar. Doe 1 eetlepel in een grote kom en roer maïzena en ¼ theelepel zout erdoor. Voeg kip toe en schep om. Roer knoflook, gember en ¼ theelepel zout in een kleine kom.

2 Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze tot hij bruin is, 4 tot 5 minuten. Draai om en bak nog 1 minuut (de kip wordt later gaar); doe over in een aparte schaal.

3 Voeg de resterende eetlepels olie toe aan de koekenpan, samen met de pepers en Szechuan peperkorrels en roerbak 3 minuten. Voeg chilipepers en witte en lichtgroene lente-uitjes toe en roerbak 2 min.

4 Voeg de kip en het sap uit de kom toe, voeg de knoflook-gembersaus toe en bak al omscheppend tot de kip net gaar is, 1 tot 2 minuten. Schep de gereserveerde donkergroene stukjes van de lente-uitjes erdoor en schep ze over de rijst. Bestrooi met dungesneden lente-uitjes.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.