Geplaatst op woensdag 27 maart 2024 @ 12:10 door Totoro , 49 keer bekeken
Sperziebonen met tomaat
Zo kom je makkelijk aan je 250 gram groente per dag.
2 personen | minder dan 30 minuten | hoofdgerecht | 535 kcal
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 400 gram sperziebonen
- 2 rundertartaartjes
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 grote, rijpe tomaten
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 10 minuten gaar.
- Bestrooi de tartaartjes met peper. Bak de tartaartjes in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Bak de specerijen en de stukjes tomaat kort mee.
- Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en warm het geheel goed door.
- Neem de tartaartjes uit de pan. Schenk 50 ml water in de pan en breng dit aan de kook. Roer het aanbaksel los.
- Maak de jus op smaak met wat peper en geef de jus bij de aardappelen, tartaar en sperziebonen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.