Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 27 maart 2024 @ 12:10 door Totoro , 17 keer bekeken

Sperziebonen met tomaat

Sperziebonen met tomaat

Zo kom je makkelijk aan je 250 gram groente per dag.

2 personen | minder dan 30 minuten | hoofdgerecht | 535 kcal

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 rundertartaartjes
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 grote, rijpe tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 10 minuten gaar.
  3. Bestrooi de tartaartjes met peper. Bak de tartaartjes in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
  4. Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
  5. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  6. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Bak de specerijen en de stukjes tomaat kort mee.
  7. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en warm het geheel goed door.
  8. Neem de tartaartjes uit de pan. Schenk 50 ml water in de pan en breng dit aan de kook. Roer het aanbaksel los.
  9. Maak de jus op smaak met wat peper en geef de jus bij de aardappelen, tartaar en sperziebonen.

voedingscentrum



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.