Blog
Geplaatst op vrijdag 05 juli 2024 @ 13:15 door Totoro , 33 keer bekeken
Voor 2 personen 25 min. voorbereiding plus 2 uur marineren optioneel 12 min. koken
4 sjalotten, fijngesneden
1/2 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel gemalen komijn
1/4 theelepel gemalen kurkuma
1 eetlepel vissaus
3 eetlepels pindakaas (glad of knapperig)
4 kippendijen, in kleine stukjes gesneden
flatbread of roti, om te serveren (optioneel)
VOOR DE SALADE
1/4 komkommer
1 limoen, sap
1 theelepel gouden basterdsuiker
1 rode chilipeper, ontdaan van zaadjes en fijngehakt
1 el vissaus
100 g radijs, in plakjes gesneden
klein bosje munt, blaadjes geplukt
1 Meng de helft van de sjalotten, de koriander, komijn, kurkuma, vissaus en pindakaas in een kom en roer er dan 2 el kokend water door. Voeg de kip toe en schep om. Laat 2 uur marineren als je het gerecht van tevoren wilt maken.
2 Halveer voor de salade de komkommer in de lengte, lepel de zaadlijsten eruit en snijd in dunne plakjes. Doe het limoensap, de suiker, Spaanse peper, vissaus en de rest van de sjalotjes in een kom. Meng tot de suiker is opgelost en voeg dan de radijsjes, komkommer en munt toe.
3 Rijg drie of vier stukken kip aan spiesjes. Grill 6 minuten aan elke kant en bestrijk ze met het pindamengsel. Serveer met salade en flatbread.
Weken, niet roken!
Als je houten spiesen gebruikt, week ze dan 20 minuten in kokend water om te voorkomen dat ze verbranden.
BBC Easy Cook, vertaald met DeepL
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.