Geplaatst op woensdag 06 maart 2024 @ 16:15 door Totoro , 57 keer bekeken
Kalkoen met kool en kerrie
2 personen | minder dan 30 minuten | hoofdgerecht
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 500 gram witte kool
- 1 bosui
- 15 gram gember
- 200 gram kalkoenfilet
- peper
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel garam masala of kerriepoeder
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels zuivelspread light
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de kool en de bosui schoon. Schaaf of snijd de kool in reepjes en de bosui in ringen.
- Schil de gember en rasp het.
- Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi met peper.
- Verwarm de olie en bak hierin de kalkoen lichtbruin.
- Bak de bosui, gember en garam massala mee en pers de knoflook er bovenuit.
- Voeg de kool toe en roerbak alles in enkele minuten gaar.
- Meng de zuivelspread erdoor. Serveer de rijst erbij.
Ingrediënten over?
Zuivelspread:
Gebruik een schoon mes om wat uit de verpakking te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar een open verpakking zuivelspread goed afgesloten maximaal 1 week in de koelkast.
voedingscentrum
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.