Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 06 maart 2024 @ 16:15 door Totoro , 57 keer bekeken

Kalkoen met kool en kerrie

Kalkoen met kool en kerrie

2 personen | minder dan 30 minuten | hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 500 gram witte kool
  • 1 bosui
  • 15 gram gember
  • 200 gram kalkoenfilet
  • peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel garam masala of kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels zuivelspread light

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de kool en de bosui schoon. Schaaf of snijd de kool in reepjes en de bosui in ringen.
  3. Schil de gember en rasp het.
  4. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi met peper.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de kalkoen lichtbruin.
  6. Bak de bosui, gember en garam massala mee en pers de knoflook er bovenuit.
  7. Voeg de kool toe en roerbak alles in enkele minuten gaar.
  8. Meng de zuivelspread erdoor. Serveer de rijst erbij.

Ingrediënten over?

Zuivelspread:
Gebruik een schoon mes om wat uit de verpakking te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar een open verpakking zuivelspread goed afgesloten maximaal 1 week in de koelkast.

voedingscentrum



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.