Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 05 juli 2024 @ 13:40 door Totoro , 32 keer bekeken

Geroosterde tomaat, halloumi …

Geroosterde tomaat, halloumi & quinoa salade

Als je de oven niet aan wilt zetten, bak je de tomaten gewoon in een grote koekenpan met een scheutje olijfolie.

Voor 2 personen | 10 minuten voorbereiden | 30 minuten koken

 

4 tomaten, gehalveerd
2 1/2 el olijfolie
1 kleine rode ui, fijngesneden
1 eetlepel rode wijnazijn
1 theelepel gemalen komijn
100 g quinoa
250 g blok halloumi, in plakjes gesneden
handvol peterselieblaadjes
pittas en natuurlijke yoghurt, om te serveren

 

1 Verwarm de oven tot 220C/200C hetelucht
Leg de tomaten op een bakplaat, besprenkel ze met 1 el olijfolie en breng op smaak. Rooster ze 25 minuten tot ze zacht en verkoold zijn aan de randen. Doe de ui, azijn, resterende olijfolie en komijn in een kom en schep alles door elkaar.

2 Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat goed uitlekken en meng met de uien en de dressing. Grill de halloumi goudbruin. Schep de peterselie en tomaten door de quinoa, leg er plakjes halloumi op en serveer met de pittas en yoghurt.

BBC Easy Cook, vertaald met DeepL



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.