Geplaatst op woensdag 06 maart 2024 @ 16:00 door Totoro , 50 keer bekeken
Gekruide aardappelen met tomaten
2 personen | minder dan 30 minuten | hoofdgerecht
Ingrediënten
- 550 gram aardappelen
- 4 eieren
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 15 gram gember
- 300 gram kerstomaat
- 5 gram peterselie
- 1 eetlepel olie
- kerriepoeder
- 250 ml water
- ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
- Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit.
- Schil de gember en rasp fijn.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Was de peterselie en snijd fijn.
- Verhit een pan met de olie en bak de ui zacht.
- Voeg de geperste knoflook en de gember toe en bak kort mee.
- Voeg kerriepoeder toe en bak kort mee.
- Breng het water aan de kook en los de bouillon op.
- Schenk de bouillon bij het ui-knoflookmengsel en voeg de tomaatjes en de blokjes aardappel toe. Laat het geheel kort koken.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Strooi de peterselie over de curry en serveer de parten ei erbij.
bron: voedingscentrum
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.