Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 06 maart 2024 @ 16:00 door Totoro , 50 keer bekeken

Gekruide aardappelen met toma…

Gekruide aardappelen met tomaten

2 personen | minder dan 30 minuten | hoofdgerecht

 

Ingrediënten

  • 550 gram aardappelen
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gram gember
  • 300 gram kerstomaat
  • 5 gram peterselie
  • 1 eetlepel olie
  • kerriepoeder
  • 250 ml water
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  3. Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
  4. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit.
  5. Schil de gember en rasp fijn.
  6. Was de tomaatjes en halveer ze.
  7. Was de peterselie en snijd fijn.
  8. Verhit een pan met de olie en bak de ui zacht.
  9. Voeg de geperste knoflook en de gember toe en bak kort mee.
  10. Voeg kerriepoeder toe en bak kort mee.
  11. Breng het water aan de kook en los de bouillon op.
  12. Schenk de bouillon bij het ui-knoflookmengsel en voeg de tomaatjes en de blokjes aardappel toe. Laat het geheel kort koken.
  13. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  14. Strooi de peterselie over de curry en serveer de parten ei erbij.

bron: voedingscentrum



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.