Geplaatst op woensdag 27 maart 2024 @ 12:05 door Totoro , 68 keer bekeken
Sperziebonen met sjalottendressing
Zo kom je wel aan je dagelijkse portie groente.
2 personen | meer dan 30 minuten | hoofdgerecht | 480 kcal
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 takje rozemarijn
- 1-2 eetlepels azijn
- peper
- 6 aardappelen
- 2 kleine hamlapjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar.
- Pel de sjalotten en de knoflook en snijd dit klein.
- Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie glazig.
- Hak de rozemarijnnaalden klein.
- Roer van het vuur af azijn, peper en wat rozemarijn door de sjalotten.
- Giet de sperziebonen af en schep de sjalottendressing erdoor. Laat de groente afkoelen.
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Bestrooi de hamlapjes met peper en bak het vlees in de hete margarine in 20 minuten gaar.
- Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
- Bak wat rozemarijn in de overgebleven margarine. Giet 75 ml water in de pan en roer dit goed door.
- Serveer de sperziebonen met het vlees, de aardappelen en de jus.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.