Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 27 maart 2024 @ 12:05 door Totoro , 27 keer bekeken

Sperziebonen met sjalottendre…

Sperziebonen met sjalottendressing

Zo kom je wel aan je dagelijkse portie groente.

2 personen | meer dan 30 minuten | hoofdgerecht | 480 kcal

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1-2 eetlepels azijn
  • peper
  • 6 aardappelen
  • 2 kleine hamlapjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar.
  2. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd dit klein.
  3. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie glazig.
  4. Hak de rozemarijnnaalden klein.
  5. Roer van het vuur af azijn, peper en wat rozemarijn door de sjalotten.
  6. Giet de sperziebonen af en schep de sjalottendressing erdoor. Laat de groente afkoelen.
  7. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  8. Bestrooi de hamlapjes met peper en bak het vlees in de hete margarine in 20 minuten gaar.
  9. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  10. Bak wat rozemarijn in de overgebleven margarine. Giet 75 ml water in de pan en roer dit goed door.
  11. Serveer de sperziebonen met het vlees, de aardappelen en de jus.

voedingscentrum



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.