Blog
Geplaatst op woensdag 06 maart 2024 @ 22:11 door Totoro , 51 keer bekeken
Het kipmengsel hier zou een geweldige vulling zijn voor een burrito, of op hamburgerbroodjes in plaats van rijst.
PORTIES 2
VOORBEREIDEN 15 min
KOKEN 35 min
1 el plantaardige olie
3 kippendijen
1 rode ui, in halve ringen gesneden
3 teentjes knoflook, geperst
1 theelepel komijn
1 theelepel gemalen koriander
2 theelepels gerookt paprikapoeder
2 el tomatenpuree
300 ml passata
50 ml barbecuesaus met laag suikergehalte
150 g spinazie
1 limoen, in sap
250g gekookte zilvervliesrijst, om te serveren (optioneel)
10 g koriander, grof gehakt
1 Verhit de plantaardige olie in een grote vuurvaste braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kippendijen toe en bak ze aan elke kant bruin, ongeveer 3-4 minuten, haal ze eruit en leg ze opzij op een bord.
2 Voeg de rode ui toe en schraap het gouden kippenvet op de bodem van de pan met een spatel. Bak 5-6 minuten tot de ui zacht begint te worden en voeg dan de knoflook, komijn, koriander, gerookt paprikapoeder en tomatenpuree toe. Bak 3-4 minuten tot de puree donkerder is geworden.
3 Giet de passata, barbecuesaus en 150 ml water erbij, breng het aan de kook, leg de kip terug in de schaal en laat het sudderen. Laat 25 minuten koken tot de saus is ingekookt en de kip gaar is.
Haal de kip eruit, versnipper met twee vorken en roer weer terug. Voeg de spinazie in handenvol toe en roer om te laten verwelken.
4 Pers de limoen uit en breng op smaak. Verdeel de rijst over twee kommen en leg de pulled chicken erop. Strooi de koriander erover
Vertaald met DeepL.com
bron: BBC Good Food magazine March 2024
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.