Blog
Geplaatst op woensdag 06 maart 2024 @ 23:21 door Totoro , 44 keer bekeken
IJzerrijke boerenkool combineert perfect met pittige chorizo in dit supersnelle gerecht, geweldig voor de brunch of zelfs een snel doordeweeks diner.
PORTIES 2
BEREIDEN 10 min
KOKEN 20 min
4 gekookte chorizo, in totaal ongeveer 200 g
2 el olijfolie
2 dikke plakken brood (wij gebruikten zuurdesem)
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 kleine bananensjalotjes, fijngesneden
100 g boerenkool, harde stelen verwijderd
½ citroen, geschild en geperst
½ theelepel chilivlokken (optioneel)
75 g ricotta
1 Snijd de chorizo in de lengte doormidden en verhit de helft van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de chorizo erin met de gesneden kant naar beneden en bak 4-5 minuten tot hij diep bruin is. Draai dan om en bak de andere kant nog eens 4-5 minuten tot hij bruin is. Leg het op een bord en zet het opzij op een warme plek.
2 Doe het brood in de koekenpan, laat het de chorizo-olie opnemen en bak het 2 minuten aan elke kant, tot het geroosterd is. Doe het brood op een bord en druppel de resterende olijfolie in de pan. Roer de knoflook en sjalotten met een snufje zout erdoor en bak ze 5 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht beginnen te worden. Meng de boerenkool, een scheutje citroensap en water erdoor en dek af met een deksel.
Laat de boerenkool 4-5 minuten zacht worden, haal het deksel eraf en roer de citroenschil, chilivlokken (indien gebruikt) en wat kruiden erdoor.
3 Verdeel de ricotta over het geroosterde brood en breng op smaak met een snufje peper voordat je het boerenkoolmengsel en de chorizo erop legt.
Bron: BBC Good Food, March 2024
Vertaald met DeepL
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.