Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 06 maart 2024 @ 15:29 door Totoro , 54 keer bekeken

Ribkarbonade met rode uiensaus

Ribkarbonade met rode uiensaus

Dit aardappel, groente, vlees-gerecht is lekker simpel te maken. De rode uiensaus maakt het helemaal af.

2 personen | minder dan 30 minuten | hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 ribkarbonades
  • peper
  • 400 gram snijbonen
  • ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Pel de uien en snijd ze klein.
  3. Bak de uien in 1 eetlepel margarine 10 minuten op zacht vuur.
  4. Bestrooi de karbonades met peper.
  5. Bak het vlees in de rest van de margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  6. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
  7. Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  8. Bak de tomatenpuree kort met de uien mee.
  9. Voeg 100 ml water toe en warm de saus goed door.
  10. Leg de karbonades in de saus en en geef er de aardappelen en snijbonen bij.

 

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

voedingscentrum



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.