Geplaatst op woensdag 06 maart 2024 @ 15:29 door Totoro , 54 keer bekeken
Ribkarbonade met rode uiensaus
Dit aardappel, groente, vlees-gerecht is lekker simpel te maken. De rode uiensaus maakt het helemaal af.
2 personen | minder dan 30 minuten | hoofdgerecht
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 rode uien
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 ribkarbonades
- peper
- 400 gram snijbonen
- ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Pel de uien en snijd ze klein.
- Bak de uien in 1 eetlepel margarine 10 minuten op zacht vuur.
- Bestrooi de karbonades met peper.
- Bak het vlees in de rest van de margarine in 15 minuten gaar en bruin.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
- Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
- Bak de tomatenpuree kort met de uien mee.
- Voeg 100 ml water toe en warm de saus goed door.
- Leg de karbonades in de saus en en geef er de aardappelen en snijbonen bij.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
voedingscentrum
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.