Geplaatst op woensdag 06 maart 2024 @ 16:32 door Totoro , 42 keer bekeken
Siciliaanse spinazie
Een recept waarmee je heerlijk kunt genieten van Italiaanse eenvoud.
2 personen | minder dan 30 minuten | hoofdgerecht
Ingrediënten
- 2 eetlepels rozijnen
- 500 gram aardappelen
- 200 gram ribkarbonades
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 750 gram spinazie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel pijnboompitten
Bereiding
- Laat de rozijnen in warm water wellen.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Bestrooi de karbonaadjes met wat peper en bak ze in de hete margarine in 15 minuten gaar en lichtbruin.
- Was de spinazie.
- Laat de spinazie in een hete pan slinken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Pel de knoflook en snijd het teentje in plakjes.
- Verwarm de olie en bak hierin de pijnboompitten en de knoflook zacht.
- Voeg de spinazie en de uitgelekte rozijnen toe.
- Serveer de karbonaadjes en de aardappelen erbij.
Ingrediënten over?
Spinazie:
Bewaar spinazie in de koelkast. Verwerk restjes in een salade of frittata.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.