Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 06 maart 2024 @ 16:32 door Totoro , 42 keer bekeken

Siciliaanse spinazie

Siciliaanse spinazie

Een recept waarmee je heerlijk kunt genieten van Italiaanse eenvoud.

2 personen | minder dan 30 minuten | hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 750 gram spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Bereiding

  1. Laat de rozijnen in warm water wellen.
  2. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  3. Bestrooi de karbonaadjes met wat peper en bak ze in de hete margarine in 15 minuten gaar en lichtbruin.
  4. Was de spinazie.
  5. Laat de spinazie in een hete pan slinken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  6. Pel de knoflook en snijd het teentje in plakjes.
  7. Verwarm de olie en bak hierin de pijnboompitten en de knoflook zacht.
  8. Voeg de spinazie en de uitgelekte rozijnen toe.
  9. Serveer de karbonaadjes en de aardappelen erbij.

 

Ingrediënten over?

Spinazie:
Bewaar spinazie in de koelkast. Verwerk restjes in een salade of frittata.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.