Blog
Geplaatst op vrijdag 05 juli 2024 @ 13:30 door Totoro , 37 keer bekeken
Serveer deze heerlijk aromatische kofte op een warme zomeravond.
Voor 4 personen | Voorbereiden 25 min | Koken 10 min
500 g runder- of lamsgehakt
1 ei, geklopt
handvol paneermeel
1 rode chilipeper, ontdaan van zaadjes en fijngesneden
1 rode ui, geraspt
klein bosje peterselie, fijngehakt
½ theelepel gemalen komijn
snufje gemalen kruidnagel
1 teentje knoflook, fijngestampt
pittas en Griekse yoghurt, om te serveren
VOOR DE KOOL
3 el rode wijnazijn
2 eetlepels griessuiker
½ rode kool, gesnipperd
1 Om de zoetzure kool te maken, doe je de azijn en suiker in een kleine pan en verwarm je tot de suiker is opgelost. Roer de kool en de kruiden erdoor en zet opzij terwijl je regelmatig roert.
2 Om de koftes te maken, doe je het gehakt, ei, paneermeel, Spaanse peper, ui, peterselie, komijn, kruidnagels en knoflook in een kom en meng je goed met je handen. Vorm er 12 balletjes van en steek ze aan het uiteinde van een satéstokje om er een dikke worst van te maken (als je geen satéstokjes hebt, kun je ook zonder grillen). Grill ongeveer 10 minuten, draai vaak, tot ze bruin en gaar zijn.
Serveer de koftes met de kool, pittas en yoghurt.
BBC Easy Cook, vertaald met DeepL
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.